AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK, ÉRDEKESSÉGEK ÉS
KIRÁNDULÁSTIPPEK A BAKONYBÓL


Felújítják a nyáron a Bakonyvasút két viaduktját és a kapcsolódó pályaszakaszokat
Felújítják a nyáron a Bakonyvasút két viaduktját és a kapcsolódó pályaszakaszokat

A MÁV 11-es számú vonala a Cuha-völgyi vasút - avagy Bakonyvasút - néven is emlegetett vasútvonal, amelyet Magyarország legszebb vasútvonalaként tartanak számon. Az elmúlt időszakban jelentős problémákat okozott a pálya Veszprém és Eplény közötti szakaszának nem megfelelő minősége, emiatt csak bozonyos típusok közlekedhettek a vonalon.

Frissítés! 2024. május 27-től 2024. augusztus 25-ig, valamint 2024. augusztus 31-től 2024. október 6-ig a Győr Veszprém vasútvonalon egyes szerelvények módosított menetrend szerint közlekednek. Zirc és Veszprém állomások között a vonatokat pótlóbuszok helyettesítik. A módosított menetrend elérhető ITT!

A tervek szerint 2024 nyarán felújítják a két rátóti völgyhídat és a kapcsolódó pályaszakaszokat, emiatt vágányzár várható május végétől október elejéig a 11-es vonal Veszprém-Zirc szakaszán. A vonatok így valószínűleg csak Győr-Zirc szakaszon fognak közlekedni, ez azonban azt is jelenti, hogy a népszerű Cuha-völgyi szakaszon, azaz Zirc-Bakonyszentlászló viszonylatban a nyáron is lehet majd utazni.

A munkálatok elvégzése után reményeink szerint visszatérhetnek a vonalra a MÁV 418-as sorozatú, un. Csörgő, remot Csörgő mozdonyai.

2024. Április 16. Kedd
Megtekintették 31 663 alkalommal 31 663
Megosztás a Facebookon
 

További cikkek...