AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK, ÉRDEKESSÉGEK ÉS
KIRÁNDULÁSTIPPEK A BAKONYBÓL


Elűzték a bakonyi telet Zircen
Elűzték a bakonyi telet Zircen

Újra remek családi programot szervezett a zirci Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház, ezúttal a farsang alkalmából.

A programok 14 órakor kezdődtek a múzeum udvarán. Az idelátogató családokat kézműves fogalakozás várta, ahol a gyermekek farangi maszkokat készíthettek.

A zirci PSZC Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium diákjai szakoktatói segédlettel farsangi finomságokat, csöröge fánkot és szalagos fánkot készítettek a vendégseregnek, akik teával, forralt borral, vagy a Múzeumi Kávézóban vásárolt különféle italokkal olthatták szomjukat.

Az esemény csúcspontja a felvonulás volt, amikor Vastag Ricsi néptáncoktató és zenészei vezérletével megindult a népes tábor, hogy Zirc utcáin végighordozza a szomorú sorsra ítélt kiszebábot. A zenebonával, dalolással, ostorcsattogással és kerepeléssel kísért úton a felvonulók végül visszaértek a múzeumhoz, annak is a hátsó kertjébe, ahol végrehajtották az ítéletet: meggyújtották a bábút, majd dalolva körbetáncolták egészen addig, amíg az teljesen leégett. Ezzel reményeik szerint elűzték a bakonyi telet. Hogy sikerrel jártak-e? Az majd kiderül...

 
2024. Február 11. Vasárnap
Megtekintették 3 517 alkalommal 3 517
Megosztás a Facebookon
 

További cikkek...