AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK, ÉRDEKESSÉGEK ÉS
KIRÁNDULÁSTIPPEK A BAKONYBÓL


Ilyen volt a ZIRCikON fesztivál
Ilyen volt a ZIRCikON fesztivál

Soha nem látott embertömeg Zirc rendezvényterén, egész napos nyüzsgés a városban, vidám családok és baráti társaságok, kulturális programok és hazai sztárfellépők - ilyen volt a ZIRCikON fesztivál a Bakony fővárosában, Zircen.

A két napos rendezvény a város több helyszínén zajlott. A Zirci Piac melletti Reguly Színpadon elsősorban gyermekeknek szánt koncertek és kulturális programok kaptak helyet, itt lépett fel többek között pl. Halász Judit és zenekara, valamint az Alma Együttes is. Szombat délelőtt a piac is üzemelt, a városba látogató vendégek itt számos helyi portéka - élelmiszerek és dísztárgyak - közül válogathattak, a kicsiket pedig színező és kifestő várta.

A szomszédos Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházban kézműves foglalkozások várták az érdeklődőket - a múzeum állandó kiállítása mellett -, az udvarban felállított sátorban pedig a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület és az Erdélyi Baráti Kör  mutatta be tevékenységét. 

A város főterén - az apátság előtt található Rákóczi téren - katonai toborzó sátor célba lövési lehetőséggel, Európai Uniós információs sátor szerencsekerék játékkal, az Andante Sport, Oktatási és Kulturális Egyesület sátra, valamint számos érdekes, kipróbálható játék várta az ide látogató családokat. A tér szívében található Diákfórumon néptánc- és moderntánc csoportok létek fel.

Zirc legrégibb, ma is álló épületében, a Bagolyvárban helyi művészek munkáiból rendeztek kiállítást, a Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium udvarán pedig a Bakonyi Veterán Klub mutatta be jármű klasszikusait. A rendezvény legnagyobb érdeklődésre számottevő programjai az Alkotmány utcai rendezvénytéren kaptak helyet. Itt volt a nagyszinpad, itt lépett fel többek között A Margaret Island, a Punnany Massif, a KFT, a Magna Cum Laude, a Bagossy Brothers Company és DJ Sterbinszky is.


 

Ezúton is szeretnénk kifejezni köszönetünket a szervezőknek a munkájukért, mi nagyszerűen éreztük magunkat és zirciként azt is elmondhatom, hogy ez a város történetének egyik legjobban sikerült fesztiválja volt!
Köszönjük, hogy a rendezvény népszerűsítésében mi - A Csodálatos Bakony és szerkesztősége - is részt vehettünk és ezzel hozzájárulhattunk annak sikeréhez!
Köszönet a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosának a támogatásért! Zirc ragyogott 2023. augusztus 12. este, nézd csak az alábbi videót! :-)
Nézd meg galériánkat is a rendezvényről!

 


Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB felvétele

Galéria

2023. Augusztus 17. Csütörtök
Megtekintették 82 704 alkalommal 82 704
Megosztás a Facebookon