BAKONYI PROGRAMOK
Túrák, koncertek, kiállítások, gasztronómiai- és egyéb bakonyi rendezvények.
Christkindl Fest
2023. December 15. Péntek 17:30 - 2023. December 17. Vasárnap

Helyszín: Iglauer Park - Városlőd, Fenyves u. 10-11.

A „Christkindl Spiel” karácsonyi énekes népszokás a Bakony és a Balaton-felvidék németek lakta falvaiban” 2021-ben felvételt nyert az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékébe.
December 24-én 8-15 éves „Christkindlik” házról házra járnak népviseletben, díszes fejdísszel vagy pártával a fejükön, hogy a Kisjézus megszületését hírül vigyék. Szavalnak, és csengőszóval kísérve énekelnek.
Ez az esemény csodálatos és örömteli alkalomnak ígérkezik, tele ünnepi hangulattal, ünnepi fényekkel, régi karácsonyi hagyományokkal. Az év legcsodálatosabb idejét még emlékezetesebbé és varázslatosabbá teszi, ezen a különleges eseményen egyesül a karácsonyi hangulat, a meghitt családi pillanatok és a lenyűgöző kézműves termékek kavalkádja.

Program:
December 15.

 • 17:30 Kerekasztal beszélgetés.
  Ismerjük meg ezt a régi szokást! Egy olyan estére invitálunk minden érdeklődőt, ahol a „Christkindl Spiel” hagyományát, témakörét járjuk körbe kötetlen beszélgetés formájában.

December 16.

 • 8:30-tól 19:00 óráig
  Családi manóműhely – kézműves foglalkozások (mézeskalács sütés, gyertyamerítés, koszorú/dísz készítés)
  Karácsonyi vásár – helyi kézművesek, alkotók portékái
 • 9:30 A Christkindl kiállítás megnyitója
 • 10:00-tól 19:00 óráig
  Megtekinthetőek a Balaton-felvidék több településéről érkező Christkindlik énekes, dramatikus produkciói a Park területén belül, de különböző helyszíneken. Minden fél órában más település mutatja be, hogy viszik hírül településükön december 24-én a kis Jézus születését.
  Színes előadások hagyományőrzésről, a Bakony és a Balaton-felvidék karácsonyi néphagyományáról.

December 17.

 • 9:30 Ünnepi Szentmise
 • 16:00 XX. Adventi Hangverseny a városlődi Szent Mihály templomban (Szervező: Városlődi Római Katolikus Egyházközség, Pfeifferné Takács Hajnalka)

Készüljünk együtt a karácsonyra!

A program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre.
További információ: veszprembalaton2023.hu
A rendezvényről kép-, hang- és videófelvétel készül a Polgári Törvénykönyvben meghatározott nyilvános közéleti szereplésre és tömegfelvételre vonatkozó rendelkezések szerint. A felvételek elkészítésének célja a Park rendezvényének megörökítése, valamint a rendezvények megtörténtének igazolása. Az elkészült felvételek a rendezvény és az Iglauer Park honlapján és közösségi felületein is közzétételre kerülhetnek. Amennyiben a felvételeken nem kíván szerepelni, kérem, törlési igényét utólag jelezze a felvételt rögzítő kollégánk felé, illetőleg az Iglauer Park adatvédelmi tisztviselőjénél.
 

Megosztás a Facebookon

A csodalatosbakony.hu oldal hirdetési lehetőséget kínál a Bakony területén szervezett rendezvények, programok számára!
További információk: Itt!