LÁTNIVALÓK A BAKONYBAN
Bakonyi látnivalók és kirándulóhelyek, rövid leírással, képekkel, megközelítési információkkal és térképpel.
Fekete István kilátó, Kis-Bükk
Fekete István kilátó, Kis-Bükk

Hárskút és Márkó között, a 486 m magas Kis-Bükk hegyen áll a 2014-ben átadott Fekete István kilátó.

A 19,56 méter magas építmény legfelső szintjéről kiváló panoráma nyílik a Déli-Bakony hegyeire, a Miklós-Pál-hegyre és a társai fölé magasodó Kab-hegyre is, de északi irányban a Som-hegy és a Kőris-hegy is látható. A közeli települések beazonosítását a korlátra erősített kis táblácskák segítik. A Hárskutat és Márkót összekötő út mellett kis parkoló került kialakításra az autóval érkező látogatók számára. Innen indul a kilátóhoz is kapcsolódó Kis-Bükk tanösvény. A kilátó mellett pihenőhely is található.

A névadó: Fekete István

Fekete István (1900-1970) a magyar vadász- és szépirdalom egyik legjelentősebb és legolvasottabb alkotója. Műveiben bemutatja a természet szépségét, emellett erkölcsi iránymutatással is szolgál az olvasó számára.


Megtekintették 16 617 alkalommal 16 617
Megosztás a Facebookon

Galéria

Megközelítés

Autóval

  • Hárskút és Márkó között nagyjából fél úton található egy kis parkoló az út mellett, az autót itt lehet letenni. Innen a Piros Háromszög jelzésen kell elindulni nyugati irányban, amely egyenesen a kilátóhoz visz.
    Táv a parkolótól: kb. 0,7 km Szintemelkedés: kb. 60 m Szintereszkedés: kb. 10 m

Gyalog

  • Hárskút felől a a Sárga Kereszt jelzésen kell elindulni délnyugati irányban, majd a Piros Kereszt jelzésre áttérni déli irányban és egészen a Piros Háromszög jelzésig haladni, amely egyenesen a kilátóhoz visz.
    Táv: kb. 6 km Szintemelkedés: kb. 165 m Szintereszkedés: kb. 165 m
  • Márkó felől a Piros Kereszt jelzésen kell leindulni északi irányban, majd a Piros Háromszög jelzésre áttérni a hegycsúcs felé, ez egynesen a kilátóhoz visz.
    Táv: kb. 3,5 km Szintemelkedés: kb. 180 m Szintereszkedés: kb. 5m

Útvonaltervezés

Térkép


Nagyobb térkép