LÁTNIVALÓK A BAKONYBAN
Bakonyi látnivalók és kirándulóhelyek, rövid leírással, képekkel, megközelítési információkkal és térképpel.
Gulya-dombi Parkerdő
Gulya-dombi Parkerdő

Veszprém közkedvelt kirándulóhelye a Séd-patak völgye és a Veszprémi állatkert fölé magasodó Gulya-domb.

A 20. század elején ezen a helyen még az állatokat legeltették. Az erdősítés az 1930-as években kezdődött, a sziklás hegyoldalra feketefenyőket, a dombtetőre pedig cserfákat telepítettek. A Parkerdő jelenlegi formáját 2005-ben alakították ki, ekkor létesült a tanösvény, de felújították a régi szánkópályát és az eredetileg 1975-ben készült erdei tornapályát is. Ma több kiépített pihenőhely, egy játszótér és egy kutyafuttató mellett a különleges formájú Gizella Királyné Kilátó is várja itt a kikapcsolódásra és a könnyed kirándulásra vágyókat.


Megtekintették 30 098 alkalommal 30 098
Megosztás a Facebookon

Galéria

Megközelítés

Autóval:

  • Az állatkertnél is lehet parkolni. Az állatkerttől vagy a Piros Sáv jelzést követve nyugati irányban kicsit kalandosabb erdei ösvényen, vagy a völgyből az un. Rovaniemi lépcsőn keresztül juthatunk fel a dombtetőre.
  • A Veszprémvölgy utcai parkolóban is lehet parkolni. Innen a parkolóval majdnem szemben található úgynevezett Rovaniemi lépcsőn keresztül juthatunk fel a dombtetőre.

Gyalog:

  • Az állatkerttől vagy a Piros Sáv jelzést követve nyugati irányban kicsit kalandosabb erdei ösvényen, vagy a völgyből az un. Rovaniemi lépcsőn keresztül juthatunk fel a dombtetőre.

Útvonaltervezés

Térkép


Nagyobb térkép