LÁTNIVALÓK A BAKONYBAN
Bakonyi látnivalók és kirándulóhelyek, rövid leírással, képekkel, megközelítési információkkal és térképpel.
Szarvaskút forrás
Szarvaskút forrás

Szarvaskút Zirctől kb. 5 kilométerre, a Bakonybél felé vezető út mellett található, kristálytiszta vizű forrás.

Mellette pihenő- és tűzrakóhely található asztalokkal és padokkal, esőbeállóval. Kiváló helyszíne lehet egy családi kirándulásnak, vagy egy jó bográcsozásnak.

Legenda

Évszázadokkal ezelőtt a Bakony a vadászok egyik kedvelt területe volt. Az óvatos szarvasok minden neszre felfigyeltek és hamar tovább álltak a veszély elől. Itt a Szarvaskúti forrás közelében egy vadásznak mégis sikerült megsebeznie egy pazar trófeájú szarvasbikát. A sebzett állat - fájdalmával küszködve - nagyokat kortyolt a hűs forrásvízből, amelytől visszanyerte erejét és így végül sikerült megmenekülnie az őt megsebző vadász elől.


Megtekintették 38 299 alkalommal 38 299
Megosztás a Facebookon

Galéria

Megközelítés

Koordináták: 47.23227, 17.84999

Autóval:

  • A forrás a Zirc és Bakonybél közötti út mellett, Zirctől kb. 5 kilométerre, az út jobb oldalán (Zirc felől) található. Parkolni a Hotel Szarvaskút mellett lehet.

Gyalog:

  • Zirc felől a Zöld Sáv jelzésen kell elindulni nyugati irányban, majd a Zöld Négyzet jelzés felé letérni délkeleti irányban.
  • Pénzesgyőr felől a Zöld Sáv jelzésen kell elindulni keleti irányban, majd a Zöld Négyzet jelzés felé letérni délkeleti irányban.

Útvonaltervezés

Térkép


Nagyobb térkép