LÁTNIVALÓK A BAKONYBAN
Bakonyi látnivalók és kirándulóhelyek, rövid leírással, képekkel, megközelítési információkkal és térképpel.
Hubertlaki-tó (Bakonyi Gyilkos-tó)
Hubertlaki-tó (Bakonyi Gyilkos-tó)

A Hubertlaki-tó - vagy más néven Bakonyi Gyilkos-tó - eredetileg vaditatónak készült az 1980-as években.

Hivatalos nevét a közeli Hubertlakról kapta, amely a környékbeli vadászatok kedvelt kiindulópontja volt egészen 1967-ig, amikor is az Eszterházy grófok itt álló háromszintes vadászkastélya egy szörnyű tűzvész martaléka lett. A tó mellett ma egy Szent Hubertus - a vadászok védőszentje - előtt tisztelgő emlékmű idézi fel a régi időket. A tavat Hamuházi-séd felduzzasztásával akaították ki, a patak vize által elárasztott égerfák csonkjai pedig az erdélyi Gyilkos-tóra emlékeztetik a látogatót, innen ered köznyelvi elnevezése, a Bakonyi Gyilkos-tó. A tó és a Hubertlak között, a patak partján tavasszal a Bakony, sőt talán egész ország egyik legszebb tőzikése található. A tkörnyéken pihenő-  és tűzrakóhely is található.


Megtekintették 58 522 alkalommal 58 522
Megosztás a Facebookon

Galéria

Megközelítés

Koordináták: 47.28523,17.6786

Gyalog:

  • Az odvaskői autóspihenő (Koordináták: 47.28343,17.71066) felől a Kék Kereszt jelzésen kell elindulni nyugati irányban, majd a tó előtti elágazásnál balra fordulni (tábla mutatja az utat).
    Táv: kb. 3 km Szintemelkedés: kb. 120 m Szintcsökkenés: kb. 70 m
  • Ugod felől a Kék Kereszt jelzésen kell elindulni keleti irányban, majd a tó előtti elágazásnál egyenesen tovább (tábla mutatja az utat).
    Táv: kb. 8 km Szintemelkedés: kb. 200 m Szintcsökkenés: kb. 100 m

Útvonaltervezés

Térkép


Nagyobb térkép