AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK, ÉRDEKESSÉGEK ÉS
KIRÁNDULÁSTIPPEK A BAKONYBÓL


Útlezárás Tés és Bakonynána között autóverseny miatt
Útlezárás Tés és Bakonynána között autóverseny miatt

2023. április 1-2-án rendezik a Magyar Nemzeti Rallye Bajnokság idei évadnyitó futamát a Székesfehérvár Rallye sporteseményt.

Az esemény vasárnapi (2023.04.02) programjában szerepel a Tés - Római-fürdő - Bakonynána - Tés útszakasz, mint a versenyautók által teljesítendő ún. gyorsasági szakasz. A verseny útvonala érinti a Közép-Dunántúli Piros túra (KDP) útvonalát és az Országos Kéktúra (OKT) Tés-Jásd szakaszát is, a Tési Bükkös tanösvény pedig lényegében a teljes hosszában lezárásra kerül.

Az útszakasz az egész nap során lezárásra kerül a biztonság érdekében! A versenyzők ezen a szakaszon a nap során két alkalommal haladnak át, mely várhatóan 2x70 versenyautót jelent.

Az áthaladások tervezett időpontja:

  1. alkalommal: az első versenyautó 09:27 óra.
  2. alkalommal: az első versenyautó 13:15 óra

Ezen időszakban arra kérnek a szervezők minden túrázót és kirándulót, hogy az erdőben való gyalogos közlekedés során, ebben az időszakban fokozott figyelemmel legyenek, amennyiben kutyával túráznak, legyenek szívesek pórázt használni, annak érdekében, hogy a versenyautó hangjától nehogy megrémüljön az állat.

Az útszakasz mentén a lebonyolítást közel 70 fő segíti és minden turista ösvény és nyiladék kereszteződésében figyelmeztető felirattal ellátott kordonszalag kerül kihelyezésre. A versenyautók 2 percenként követik egymást. Ezért a túrázóknak fokozott figyelemmel ugyan, de lehetséges az útfelületen keresztbe történő átkelés, kizárólag olyan helyeken, ahol jól belátható az útszakasz.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az autósport veszélyes, ezért szigorúan tilos az úton való séta, vagy kocogás a rendezvény ideje alatt, mert ez közvetlen életveszélyt jelent!

A Római-fürdő a versenyútvonal érintése nélkül, egész nap megközelíthető az Országos Kéktúra útvonalán Bakonynána és Jásd felől is!

2023 Március 28., Kedd
Megtekintették 4 880 alkalommal 4 880
Megosztás a Facebookon
 

További cikkek...